Не бързайте, когато взимате решение за покупка на недвижим имот

Не трябва да купувате къща. Вярвате или не, това е добър съвет за някои хора, независимо какво казват кредиторите. В зависимост от финансовото си положение и целите в живота, някои потребители са склонни да живеят под наем и след това да купуват или изобщо да не купуват. Ако купите къща или имот и затънете в задължения, ще ви бъде трудно, твърдят финансовите експерти. Свързвайки се с неподходящия човек на неподходящо място е най-лесно да загубите къщата си, защото това е първото нещо, което ще се случи.

Има ред причини, поради които експертите убеждават хората да бъдат предпазливи и да не правят прибързани постъпки когато купуват жилище. Проблеми със сигурността в работата, личните цели, финансовите източници и предишни кредити могат да създадат проблеми при сделката, но се оказва прекалено късно да ги решите когато тя вече е сключена. Вместо да се стряскат, потребителите по-добре да проверят дали се намират в някоя от ситуациите, описани по-нататък.

НЕСИГУРНОСТ В РАБОТАТА? НЕ КУПУВАЙТЕнедвижими имоти

Най важното нещо, за което трябва да помислите е сигурността в работата. Тези, които нямат стабилност от своите работодатели или мислят, че няма да успеят скоро да си намерят работа по-добре да изчакат преди да направят постъпки за заем.
Ако планирате да смените работата си, просто не е моментът да влизате в дългове и да купувате къща. Месечните вноски не са единствената пречка за този вид купувачи.

Изискват се също разходи по приключване на сделката и плащане на комисионни на агента на недвижими имоти.

НЕСИГУРНОСТ В ИНВЕСТИЦИЯТА? НЕ КУПУВАЙТЕ

Могат да изникнат непредвидени проблеми за хора, които правят покупка с прекалено големи очаквания. Тези, които мислят, че чрез инвестиция като покупка на къща ще спечелят много пари, по-добре да живеят под наем и да инвестират парите си в акции например.

МЕЧТИ, КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА БЮДЖЕТА

Не всички приемат покупката на къща като инвестиция. За много хора домът е единственото нещо, което са искали през целия си живот. За съжаление тази нагласа може да накара хората да хвърлят последните си пари. Купувачи в подобна ситуация се излагат на голям риск, тъй като не пестят средства.

Проблемът е поддръжката на къщата. След няколко години жилището неизменно се нуждае от ремонт и едва ли ще имате излишни пари, ако не управлявате добре личните си финанси. Не може да поддържате къщата без да правите разходи, защото бюджета ви е ограничен.

КРЕДИТЪТ ЩЕ ВИ Е В ТЕЖЕСТ? НЕ КУПУВАЙТЕ

Хората с лоша кредитна история също искат да купуват. Въпреки че няма да е трудно да вземат заем при настоящата обстановка, това понякога може да влоши нещата. Лихвите при ипотека са по-високи, а понякога сроковете по-кратки, отколкото при обикновените кредити и по-трудно ще се справяте с месечните вноски.

ИЗЧАКВАНЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА

Въпреки че тази мъдрост не е приятна за ушите на някои купувачи, със сигурност ще им е от полза. Тези, които изчакват са в по-добра позиция, защото по този начин ще подобрят финансовото си състояние. Къщи винаги ще се продават.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − five =