Безопасност и здраве на работното място

Осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд винаги е от първостепенно значение, особено в сфери, в които съществува риск за заетите. Добрата лабораторна практика изисква предприемането на редица мерки, така че да се ограничат негативните въздействия.  Италианската компания Colaver предлага пълната серия продукти за защита в тази посока. Дистрибутираните от фирмата консумативи и оборудване се ползва от водещите лаборатории, изследователски центрове, университети и организации по света.

Очите при лабораторните изследвания освен, че са незаменим орган и инструмент за анализ, са и изложени на най-много опасности в лабораторна обстановка. Предпазването им не е никак сложно с добри защитни очила. Защитните очила от Colaver са изработени от противоалергичен материал, леки, удобни и със сертификат за качество. Снабдени са със защитно покритие против изпотяване и надраскване, UV защита и регулируеми рамки. Цените на продуктите започват от 3,70 евро. Ето и страницата с продуктите им: https://www.colaver.it/sicurezza

Предпазните маски също са важен елемент от цялостната защита на работещите в лабораторни условия. Маските, доставяни от Colaver са от най-висок клас, снабдени с допълнителен филтриращ слой за максимална филтрация. Предвиден е гъвкав край за обхващане на носа с уплътнение, за да приляга анатомично. Маските са лесни за поставяне, удобни за носене и здрави за използване за по-продължително време.

Италианската компания може да достави до всяка точка на света и полумаски и цели маски и филтри в зависимост от конкретната необходимост. Повечето маски се предлагат в няколко размера, за да прилягат на всяко лице. Използваните материали са иновативни и щадящи за кожата на лицето, като в същото време дават максимална дихателна защита. Целите маски предпазват едновременно дихателната система и очите и могат да се използват в индустриите с висока степен на замърсяване. Последните са със здрави рамки, от устойчив материал, многоточково пристягане за сигурно закрепване.

Лицевата защита е цялостна с използването на вътрешни и външни шумозаглушители, визьори и щитове, които също се предлагат от Colaver в множество варианти и цени според конкретните нужди.

Защитата на ръцете също е приоритет на Colaver. Тя включва: разнообразие от текстилни, комбинации от кожа и плат, кожени, еднократни, латексови, топлозащитни, химически, медицински и ръкавици за употреба в опасни условия.

Сред останалите артикули на италианската фирма са и облекло и специални защитни обувки за всякаква среда.

Още полезна информация:

https://public.gli.government.bg/GIT_Public/EAdminService/ServiceIndex