Да изберем цвят за своята пижама – съвети на психолозите

Когато си избираме пижама, независимо от сезона, се стремим да е в хармония с нашия цветотип. Да се съчетава с кожата, очите и косата. Полезно е обаче да се вслушаме в съветите на психолозите относно ефекта на цвета върху нашето настроение.

Белият цвят е класическият цвят за бельо. Асоциира се с чистота и съвършенство. Специалистите считат, че той дава усещане за свобода.

Черният цвят носи усещане за завършеност и затова символизира отдих. Тук всичко зависи от нашето настроение. Ако то е добро, черният цвят ни настройва към спокойствие. Ако е лошо, ако сме много уморени или сме имали неприятности, то черното само ще усили негативните ни емоции.

Червеният цвят се приема като едновременно агресивен и секси. При наблюдаване на червен цвят се повишава адреналина и температурата на тялото. Затова, често секси пижамите са съблазнителни модели в червено, дълги модели или къси панталони с топ.

Розовият цвят носи романтично настроение. Той означава чувствителност, доброта и любов. Затова и розовото е общопризнато за класически женски цвят. Нюансите на розово носят спокойствие и комфорт.

Зеленото потиска отрицателните емоции и притежава успокояващо действие.

Синият цвят също има умиротворяващо действие и помага за снемане на нервното напрежение.

Жълтото и оранжевото се считат за цветове на радостта, бодростта и енергията. Това са тонове на позитивизъм, веселие и добро настроение.

Всяка от вас, мили дами, си има любим цвят. Но помнете, че пижамата е дреха за сън и отдих. Затова, нека тя да не е излишно ярка, а да настройва към спокойствие и способност за релакс.

Пижамите могат да бъдат едноцветни и с рисунки. Предпочитащите класика жени могат да изберат модели с райета и карета. А енергичните, креативните и съхранили детето у себе си дами, смело могат да изберат пижама със сови, лисици или други животинки. Такива забавни пижами често имат качулки с уши, опашки или муцунки на животинки, повишаващи настроението.

Наред с влиянието на цветовете, искаме да обърнем внимание на размерите на пижамите. Може да правим своята покупка в магазин, а може и по интернет. Може да имаме възможност да я мерим, а може и не. Като начало следва да помним, че избраната от нас пижама не трябва да бъде тясна, да не сковава движенията. Да не забравяме, че в нея трябва да се чувстваме свободно и комфортно. Затова трябва да си избераме пижама с по-голям от обичайния размер на дрехите.