Добре дошли в света на интериорните врати

Каква интериорна врата да изберем?

Забързано ежедневие, стрес, работа…едно и също всеки ден…минаваме покрай десетки входни врати, покрай стотици интериорни врати, покрай огромни конструкции от дограма…даваме ли си сметка всъщност кое как влияе на нагласите ни?

Първото впечетление

Входната врата е първото нещо, което забелязваме, когато отидем на гости на свои близки или когато посетим определена сграда. Колкото и да звучи странно,

именно по входната врата можем да си изградим мнение за домакините или за фирмата, защото именно вратата е първият ни досег с новото място, именно вратата играе важна роля в съставянето на първото впечатление за нашия дом, за нас.

Ето защо, тези входни врати, както и интериорните врати, трябва да изберем с повишено внимание и много търпение. Ако искаме да предпазим жилището си от неканени гости, от недоброжелатели, най-удачното решение са металните входни врати. Те са едни от най-надеждните и сигурни модели, с които ще се чувствате спокойни и ще се радвате на приятната атмосфера в дома си. А именно сигурността е основното предимство на входната врата. По-голямата част от хората осъзнават това и разчитат на металните врати. Но въпросът не се решава само с избора на метал. Изборът на цвят, форма и дизайн на екстериорната врата са също толкова важни. Изключително важни са и самите заключващи механизми на вратата. Патрони, лостове, противовзломни капачки – всичко трябва да се взима в предвид.

Помислете за дизайна

Ако искате жилището ви да изглежда приветливо, уютно, ако искате офисът да създава приятно впечатление още преди някой да е прекрачил прага му, помислете за оригиналните дизайнерски решения, които предлагат фирмите в България и поръчайте врата по ваш избор.

Сигурността преди всичко

Освен за външния изглед, помислете също и за начина на заключване, който отново ни връща за важния въпрос, касаещ сигурността. Фирмите, които се занимават с изработката и монтажа на

екстериорни и интериорни врати със сигурност ще намерят най-доброто решение за вас и вашия дом или офис, съобразено с личните ви изисквания.

Вярно е, понякога трябва да има и компромис, ако говорим за съотношенитето цена-качество, но нашето лично мнение е – със сигурността на дома компромис не трябва да се прави!

Ако искате да впечатлите със стил и изисканост,

можете да заложите на добрия естетически вид на външната врата и да изберете дървен материал. Също така, той е много предпочитан от клиентите и подходящ за изработката на вътрешна врата. Сега на пазара в България съществуват много вносители и производители на интериорни и входни врати. Нашето наблюдение, във връзка с 10 годишния ни опит на пазара на врати е следното: избягвайте да купувате китайски врати. Не казваме, че в Китай няма добри производства на врати, напротив – има, но в България се прави внос предимно на занижено качество врати.

Като съотношение цена-качество, може би най-доброто засега на нашия пазар са полските интериорни врати и турските и румънските входни врати.

Цени и размери за интериорни врати

Какво е HDF?

HDF е най-твърдият материал от трите. Технологията, по която се изработва е същата като тази на МДФ-а, но усъвършенствана.  Дървесните частици се пресоват при много по-голяма температура и налягане. Подходящ е за помещения, в които се образува влага, тъй като не се раздува и разрушава от нея, стига да не се мокри директно с вода.
Източник: http://doormann.bg

Интериорна врата, изработена от 6мм HDF плоскости. Крилото е изработено от рамка от масивна иглолистна дървесина, стъклото е 4мм орнаментно и подсилено. В цената на крилото се включва: крило, три лагерни панти.

  • размери на вратата с касата са: 78/201 ; 88/201 см.
  • размери на крилото са: 70/197; 80/197 см.

Цени :

Цената за една интериорна врата варира от 90 до 150 лв. в зависимост от текстурата, дизайна и цвета. Цените за интериорните врати за баня, дизайнерските модели и стъклените врати могат да достигнат и до 1000 лв. в зависимост от изискванията и предпочитанията на клиента.

Видео – разликата между MDF и HDF ( на английски )

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 3 =