Индивидуален и различен интериор за кухни

Какъв интериор да изберем според стила, който сме си избрали?

Винаги е било толкова приятно, когато започне да се обзавежда и да се прави интериора за различните видове стаи. Всеки, който е правил пренареждане на мебели, избор на уреди и други ще го потвърди. А един интериор за кухни например може да е най-различен. Може да си направите собствен план за това къде какво да има, както и да ползвате различни модули, а може и да се спрете на готов такъв, ако не сте убедени, че ще се справите.

Да наема дизайнер или не ?

Но ако искате повече индивидуализъм, интериора да говори повече за това, че е точно вашата кухня, че има толкова много неща, по които може да се познае, то тогава ще трябва или да се допитате до интериорен дизайнер, или просто да се поразровите в интернет, за да разберете кой цвят с кой си подхожда, коя мебел с коя. Или просто да седнете и прочетете нашите насоки за интериор за кухни.
Първо!

Първото, което трябва да направите в тази насока е след боядисването на стените и постилане на желаната настилка, да разгледате какъв тип интериор за кухни ще подхожда. Дали ще е от по-тъмно дърво или по-светли, весели нюанси, дали би било подходящо да се състоят от няколко цвята и т.н.

Един чудесен тип интериор за кухни е, разбира се при условие, че стените и пода са светли, светли, кремави или почти бели шкафчета с тук-таме по някой и червеникав нюанс. И черни кухненски уреди. Бяла маса и столове, с червена тапицерия и покривка. Това може и да ви звучи прекалено клиширано или наситено, но след като го реализирате ще видите, че е чудесен интериор с привкус на елегантност и стил, който ще ви кара да се чувствате като в кухнята на някоя вип дама.

Ако пък държите кухнята да е мястото, което само със споменаването си да ви напомня за канелени сладки, мирис на билки и топлината от печката, може да заложите на мебели, изработени от дърво и различни декорацийки, които да допълват визията. Дървото винаги е било материала, който е внасял топлина и уют в един дом.

Ето защо най-топлата стая, ако разбира се вие така го чувствате, трябва да е облицована в дърво.

И не без да забравяме модерните кухненски уреди като печка, хладилник и др. Шкафове от светла масивна дървесина, с вграден керамичен плот, вградена фурна и дори и съдомиялна, е идеалният интериор. Всичко е прибрано, но в същото време е на показ.

Какво да сложа ?

Можете да сложите малка масичка в ъгъла до прозореца, с бели перденца, на който сутрин да си пиете кафето, а от единия ъгъл на релсата на прозореца виси цяла връзка прясна или изсушена лавандула – един чудесен и ароматен “препарат” срещу насекоми, а и невероятно тонизиращ.

И разбира се по шкафовете има наредени чаши за кафе и чай, който се виждат и добавят още повече индивидуализъм според това какви са съдовете ви – дали рисуван порцелан, стъкло или дуралекс. Всяко нещо, обаче може да е красиво, стига да е поставено, както трябва, а това си зависи от вас и вашият вкус. И така ще получите най-истинската и ваша си кухня. Но както и за всяко друго нещо ще трябва доста да се поразровите, стига да искате да имате ефект, а в другия случай просто може да заложите на някой готово модул, който да намерите в мебелните магазини. И там разнообразието е голямо.