Интериорния дизайн – съвременни тенденции за избрани – набягаме на по-скъпарските тенденции

Интериорните тенденции се определят от различни направления като модерни и предпочитани цветови гами, съчетаването на различни стилове дизайнерски мебели и колекции с цел постигането на цялостен модерен и практичен за използване дизайн.

Тенденции в интериорният дизайн 2020
Тенденции в интериорният дизайн 2020


Минимализма, гланцовите повърхности, индустриялният стил и монохромните цветове, които в последните години бяха хит, през 2020 година ще отстъпят място на уютните, кокетни и класически мебели в английски стил. Гланца се измества от естествените повърхности, съчетани с повече естествена светлина и растителност, а сивите цветове ще бъдат заместени от ярки пастелни нюанси, на които наблягат дизайнерите в новите си колекции мебели.

Новата популярна тенденция се нарича биофилия, което идва от от гръцките думи био-живот, филос – любов и буквално означава „любов към живота”.

В напрегнатото ежедневие все повече се отделяме от корените си и майката природа, което е и основен фактор дизайнерите да пренесат колкото се може повече елементи от нея в новите си колекции. Виждаме все повече стремеж към естествена светлина, повече зеленина. Неправилните естествени форми и необработената груба дървесина все по-често присъстват в дизайнерските мебели, като ако преди години дизайнерите се стремяха към правилни пропорции и симетрия, то сега умишлено те се избягват.

Новите тенденции отричат познатия „стерилен“ интериор „като от списание“ и залагат не само на красота, а на практичност и удобство за обитаване.
Вашият дом е вашата крепост, отражение на вашите спомени, преживявания, вкусове и интереси. Дизайнерите ни показват, че не трябва да се стахуваме в едно помещение да съчетаем различни по стил, време на изработка и материал вещи, стига те да отразяват вашата същност. Новите колекции и тенденции дизайнерски мебели и интериорни дизайни се стремят към персонализиране и индивидуалност, внимание дори и към най-малките детайли и елементи. Така че – бъдете смели!

Въпреки налагащите се ярки тонове, класическите бели и черни нюанси остават модерни и през 2020 година. Съчетаването на двата най-основни цвята в палитрата отново ни зашеметява с крайния си резултат. Черното се свързва с елегантност и класика, а бялото носи чувство за чистота, свобода и пространство. Двата цвята умело се балансират и допълват в една вечна класика. Като основен акцент или леко загатната закачлива нотка, геометричните фигури са едни от най-предпочитаните през 2020 година. Те създават усещане за простота и уют, а в същото време позволяват умелото съчетаване на цветове и гами, което дава огромна свобода при изработката и дизайна на новите колекции мебели. Важен съвет – както при всичко в живота, колкото и модерен да е даден елемент, много трябва да се внимава в използването му, за да се избегне натрапване и претрупване от детайли.