Избрахте ли си нощно шкафче за вашата спалня

За първите път шкафчетата за спалня започват да се наричат нощни шкафчета през далечната 1892 г. Това е мебел, която представлява малка маса или шкаф, предназначена за поставяне в спалнята (най-често до леглото). Тя може да бъде масичка за кафе, храна, аксесоари или някакви други вещи.

Интересен факт, е че в миналото подобен тип нощни шкафчета са се ползвали като вътрешни тоалетни, заради липсата на такива. В тях са били поставяни гърнета, при спешна нужда. В днешно време модерните нощни шкафчета са малки съдържащи 1 чекмедже и 1 по-голямо отворено крило с един или два рафта. Те са предназначени за поставяне на предмети, които могат да бъдат полезни през нощта, като – будилник, нощна лампа, мобилен телефон, книга за четене, таблет, чаша вода или лекарства. Френските, италианските и испанските нощни шкафчета обикновено имат едно чекмедже и затворено пространство, което се отделя с една вратичка. Те могат да бъдат направени с всякакви гравюри и инкрустации.

Нощно шкафче в цвят орех или дъб сонома

При закупуването на нощно шкафче е нужно да се съобразите с няколко основни фактора:

• Цена – цената на всяка мебел винаги е от значение. Няма нужда се изръсвате за нещо, което не си струва. Заложете на нещо малко, естетически изпипано и практично. Така ще си спестите бъдещи главоболия като отчупване на парчета, падане на лак и други подобни проблеми;
• Разпределение на нивата – може да закупите модел, който е стандартен като по-горе посочените. Друг примерен вариант е без голямо пространство, а на няколко нива само с чекмеджета. Във всяко едно от тях може да поставите най-важните ежедневни неща като – документи, дрехи, лични вещи и бельо;
• Избор на цвят – предлагаме ви да изберете цвят орех или дъб сонома. Това са най-подходящите цветове, които ще си отиват с всичко във вашата спалня. Във всеки един специализиран магазин за мебели може да намерите такива. Така че не чакайте, ами си закупете на мига.

Източник: remontira.bg