Как да опазим нервите си по време на ремонт у дома

Да преминеш гладко през ремонт у дома, това е истинско изкуство, но някои го умеятпо време на ремонт

Ако имате отлична стратегия и умеете да се справяте в подобни предизвикателства, ремонтът във вашия дом може и да се окаже по-лесен, отколкото сте очаквали. Сигурно сте чували около вас да се стресират, само при споменаването на думата и вече сте притеснени за предстоящите резултати.

Въоръжете се с търпение, с малко повече чувство за хумор и следвайте тези основни правила за действие:

  • Кърти, чисти и извозва

Това е едно от задължителните условия – осигурете си доверена фирма, която да се справи с този вид услуга. В противен случай ще се окажете затънали в строителни отпадъци, от които нямате представа как да се отървете. Цената е абсолютно достъпна и не си струва да поемате риска сами да контролирате процеса.

  • На пост

Не е излишно някой от семейството да бъде дежурен в апартамента, докато текат ремонтните работи и се вихрят майсторите. Не толкова, защото не може да се справят без наблюдение, а основно за вашето спокойствие и навременната координация на задачите. Ако домът ви е чисто нов, това няма да е необходимо.

  • Ухажвайте майсторите

Не в буквалния смисъл, разбира се, но и те имат нужда от внимание. Поднесете им кафе, проверете дали си взимат почивка, съблюдавайте да не отварят бири от ранни зори, за да не се стига до нежелани последствия.

  • Без предварителни плащания

Някои работници може и да поискат капаро, но не бързайте да плащате за цялата работа. Това трябва да става на окончателния етап, за да се избегнат неприятни недоразумения и да сте с вързани ръце при една евентуална рекламация.

  • Медитирайте

Това не е в сферата на забавните вицове, а напълно реален съвет, особено ако сте склонни към по-голяма тревожност и ежедневно изпадате в кризи покрай ремонта. Дистанцирайте се максимално, следете детайлите с помощта на член на семейството и пийте успокоителни чайчета, а сега през лятото – свежи коктейли на балкона.

  • Чистенето на финала

Ако ви е обхванала мания за чистота, моментът изобщо не е подходящ. Приемете, че докато върви ремонтът в дома ви ще е повече от мръсно и яростното премитане всяка вечер няма да помогне по никакъв начин.

Скоро ще настъпи финала на цялата одисея и тогава, след като строителните отпадъци бъдат изхвърлени, вие ще се погрижите за останалото. Ако не успявате да се удържите и сте постоянно със стирката, по-удачно е за вас да не се задържате много в жилището.