Защитете дома си от крадци [ съвети ]

Как да предпзим жилището си от обири с качествена ролетна щора

Едва ли са много тези от вас, които са се замисляли какво е нужно, за да се построи една сграда. Тя не е само четирите стени и прозорците, които виждаме отвън. Става дума за всички онези малки детайли, които е нужно да бъдат перфектни, за да стане тя защитена и подходяща за обитаване.

Една щора може да разубеди и най-упоритият крадец

Дръжките на вратите и прилежащият към тях заключващ механизъм всъщност са сред от най-често използваните елементи на една сграда. А в България почти винаги точно тези малки, но изключително важни моменти биват подценявани. Най-вероятно това се получава, тъй като тяхното качество предстои да се докаже дълго след като даден обект бъде построен – т.е. нужни са години, за да разберем дали инвестицията, която сме направили, си заслужава.

Днес обаче най-вече заради социалното и икономическото положение, в което се намираме, и с оглед на значително увеличаващият се процент на взломни кражби и на заселването на все повече емигранти у нас, се повишава стремглаво и стремежът ни и вътрешната ни потребност да се чувстваме добре защитени. За това все повече са българите, готови да бръкнат по-надълбоко в джоба си в името на своята сигурност.

По тази причина в момент, в който всеки е готов да инвестира във въможно най-качествените продукти, се увеличават и изискванията на строителния пазар. Все повече са строителите, които предлагат на потребителите и своите клиенти заключващи системи и контрол на достъп, които са с изпитано качество и се отличават с висок процент на надеждност.

Така България отново хвърля поглед към Запада, за да се информира за нагласите и настроенията към различните гигантски компании в областта. Повечето от тях, които присъстват на родния пазар, се отличават с редица предимства, сред които:

  • патент на механизма;
  • тестове за защита срещу взлом и разбиване;
  • устойчивост на корозия;
  • здравина и якост;
  • лесен и бързо монтаж и демонтаж.

Сред най-популярните и търсени продукти са охранителните ролетки, които все по-често са предпочитани за магазини, витрини, складове и различни индустриални помещения. Тук за ваше улеснение можем да кажем, че най-висока степен на защита осигуряват плътните охранителни ролетки, които са изобретени от плътни стоманени ламели, съединени помежду си и изработени от поцинкована стоманена ламарина. А най-високият клас сред тях са термоизолираните, които осигуряват топлоизолация и висока степен на надеждност.

За витрини и стъклени обекти обаче като по-подходящи можем да отбележим охранителните ролетки, които са от типа „оплетка“ и са създадени от поцинковано арматурно желязо. Благодарение точно на това свое предимство те осигуряват видимост дори и в затворено положение зад ролетката, заради което са изключително подходящи за употреба при витрини и други стъклени постройки.

Висока популярност напоследък придобиват и перфорираните ролетки, изработени от перфорирани стоманени ламели. Те също запазват видимостта към вътрешната част на обекта, без заради това да се губят високата степен на сигурност и надеждност.

Именно тези малки защитни детайли са едни от най-важните части на всяка сграда, които й вдъхват живот. Защото отдавна мина времето, в което можехме спокойно да оставяме прозорците си отворени и вратите си незаключени и да знаем, че когато се върнем, ще намерим всички свои вещи по местата си.