Как избираме местата си за почивка и важен ли е интериорът

Ако търсим определен тип почивка, не бива да подценяваме и обзавеждането – то създава цялостната атмосфера

Интериорен дизайн за дома
Модерен интериор с акцент кафяво и бежаво. Използвани за съременни облицовъчни плоскости придаващи минималистичен привкус в интериора.

Има хора, които обичат да почиват в ол инклузив хотели, които (поне у нас) са с такива мащаби, че могат да поберат цял град. Спорен въпрос е дали това въобще е гаранция за някаква отмора, но всеки има своите предпочитания. А дали е важен интериорът и до колко обзавеждането се състои от съвременни мебели? Това не са маловажни детайли, ако случайно сте подценили този въпрос. Дори да не се следва свръх модерна концепция, атмосферата трябва да предразполага и да ви създава допълнителен уют.

Отиваме при другия тип летовници – те търсят очарованието на дивата природа. И макар че през последните години става все по-трудно да го открият в България, преследването на тази цел е от съществена значимост за тях. За щастие все още се срещат малки населени места край морето, които съчетават плаж, гора и китни къщички за ваканция.

За хората, които обожават да се наслаждават на аромата на барбекюто и да слушат бягащите вълни, не е особено важно дали бунгалото им ще бъде обзаведено със съвременни мебели. Това са подробности за онези, които никога не напускат градския начин на живот. Те държат да срещат същите условия и удобства по време на почивката си, а щом това е ключово за пълноценното им прекарване, явно трябва да се опитат да не правят никакъв компромис.

Тръгнем ли на море, трябва да имаме ясна представа какви са ни очакванията. Ако сме с деца, изхранването например ще е приоритетно. От друга страна не бихме могли да рискуваме те да консумират некачествени продукти, които често се срещат в менюто на така улесняващите ни ол инклузив оферти. Да готвим за тях може да е вариант, стига висенето край печката да не ни е втръснало през останалата част от годината. В краен случай може да посещавате и ресторанти, но тогава разходите за почивка се повишават значително.

Сами преценете какво пасва на бюджета ви и как да организирате дните си, докато сте в отпуск, за да се насладите максимално на всички приятни усещания през лятото. Не забравяйте никога слънцезащитния си крем, шапката и очилата. Гардеробът трябва да е лек, ефирен и съобразен с горещините, но не се фиксирайте във всяка подробност и аксесоар, чертаейки в главата си сложни схеми за обличане. Оставете се на моментното вдъхновение, пуснете се по течението и минимизирайте, доколкото е възможно, грижите и дълбоките размисли, характерни за натовареното ни ежедневие.