Кои са най-харесваните цветове за мебелите в банята

Всички ние искаме да се зареждаме с положително настроение и да успяваме да се отпуснем, докато се излежаваме във ваната или вземаме душ. Поради тази причина все повече хора обръщат внимание на цвета на обзавеждането за баня, което купуват. Научно доказано е, че цветовете оказват влияние върху емоциите ни. Както всеки дом има определена атмосфера, така и всяка баня.

Често избираме да заложим на комбинация от цветове. Най-често съчетаваме бяло с още нещо, защото имаме баланс и същевременно разчупеност по отношение на дизайна.
Поради тази причина ще разгледаме кои са най-предпочитаните цветове за мебелите в тази част на дома ни.

1. Дървесни нюанси

Обръщането към природата е факт през последните години. Може би и това донякъде е предпоставка за мнозина да изберат обзавеждането за банята си в дървесни цветове. Шкафчетата под мивката са типичен пример. Има значение дали ще вземем мебели за баня в по-светли или в по-тъмни тонове. Според интериорните дизайнери вторите внасят повече лукс в помещението и го правят да изглежда по-внушително.

2. Бял цвят

Вечната класика, с която никога няма да сбъркате. Благодарение на нея ще имаме усещането за чистота и простор в банята. Тук отново имаме избор между матиращ и блестящ ефект на мебелите. Първият говори за модерен вид на помещението, докато вторият ще помогне на светлината да се разпръсне наоколо и ще придаде дори на малката баня по-голям вид.
Неоспоримо предимство на бялото е, че то винаги ще е на мода и няма да ни се налага да подменяме мебелите след няколко години, защото са демоде.

3. Пастелни цветове

Няма две мнения по въпроса, че те са чудесен избор за мебелите в банята поради ред причини. Те са свежи и винаги красиви. Най-търсени са прасковеното, бежавото, светлорозовото и светлосиньото. За бани, които целят да се доближат до миналото, това е най-добрият начин. Не само мебелите, но и плочките могат да бъдат в тези тонове, за да се постигне хармония между цветовете.

4. Черен цвят

Обзавеждане в черен цвят определено би направило впечатление. В комбинация с фаянс в бяло би било чудесно решение. Не бива да се прекалява с черното обаче, за да не стане банята твърде мрачна, тъмна и неприветлива.