Кои са най-красивите мазилки за стени?

Мазилката за стената и тавана е също толкова важна част от интериора както и мебелите вкъщи. Промяната в мазилката буквално може да промени цялата визия вкъщи.

Това, което първо трябва да знаете, е, че вие можете да си направите абсолютно уникална мазилка. Това зависи само от вашето въображение. Преди всичко обаче трябва да изберете стила. Той също може да е в максимално широки граници – от рустикалната идилия до нещо съвсем модерно и като визия, и като релеф.

Все пак е добре да съобразите и вида на помещението с подходящата мазилка и технология за изпълнението й. Например в помещения като антрето например е удачно да се положи устойчива мазилка, която да е дълготрайна и да има възможност да се мие. Допълнително може да се изберат ефекти към нея или някакъв релеф, примерно пясъчен ефект. За стълбищата е добре да се използва по-отчетлив релеф и груба мазилка. За спалнята си пък можете повече да развихрите въображението си, защото там се предполага, че няма да имате необходимост от толкова често миене. Затова специалистите препоръчват различни декорации – от имитацията на плат, през венецианската мазилка, цветни акценти или смесване на различни материали.

Красива италианска мазилка

За кухнята пък се използват също по-високоустойчиви мазилки, които могат да включват например ефект на мрамор, на антична мазилка и други.

Особено за помещенията, които изискват по-често чистене, трябва да предпочитате мазилка, която да може да се почиства сравнително лесно. Имайте предвид, че самото почистване не се извършва с агресивни препарати или груби почистващи средства, а само с гъба или мека четка и вода.

Мазилките като цяло могат да се обобщят в няколко основни вида:

  • екологични декоративни мазилки;
  • мраморни мазилки; глинени;
  • варови;
  • венециански;
  • силиконови;
  • перлени и др.

Могат да се категоризират както според вида на използваните материали, така и според съответния ефект и декор, който се получава.

Важно е също така да се знае, че повечето мазилки могат да се полагат върху различни повърхности, включително стъкло, метал, PVC и др. Важно е обаче да се има предвид, че при евентуално повреждане на мазилката видът й е възможно да не може да се възстанови, ако повърхността отдолу е по-капризна.

И, разбира се, за получаване на наистина красива и качествена мазилка трябва да се доверите на добър партньор като Remont Expert! Вижте повече за услугите на фирмата тук: http://remontexpert.bg/uslugi/