Кои са най-разпространените видове комарници?

Различните видове комарници са универсална защита от набезите на нахални насекоми, най-вече през летния сезон.
Има няколко важни елемента, на които трябва да обърнем внимание при избора на комарници. Най-важният от тях със сигурност е материалът, от който са изработени. Качествената изработка осигурява дълга и вярна служба, а това ни гарантира комфорта и спокойствието у дома.

Комарник
Комарникът е най – ефикасното средство за предпазване срещу насекоми.

Към днешна дата, на пазара се предлагат няколко основни вида комарници:

Статистичен комарник

Той е един от най – евтините и широко разпространени видове комарници. Лесен е за монтаж и демонтаж. Поставят се на прозорци, които се използват само за проветрение. Не изисква сложна поддръжка и се почиства бързо.

Комарник с панти

Този вид е изключително подходящ за врати и прозорци на балконските части. Изработен е от алуминиева рамка и мрежа от фибростъкло, като цялата конструкция е прикрепена за външната страна на дограмата. По този начин лесно може да отваряме и затваряме вратата. Предлагат се в най – различни цветове. Подобно на статистичния, комарника с панти е лесен за поддръжка.

Комарник „Плисе“

Тези комарници са подходящи за големи плъзгащи или двукрили врати. Иновативни и комфортни, с лека конструкцията и лесни за използване. В сгънато положение стават на „хармоника“, като събирайки се в единият край на вратата, не затрудняват преминаването. Богатият избор на цвят ви позволява да го съчетаете с интериора на вашият дом.

Ролетен комарник

Надеждността и удобството, което съпровожда този вид комарник не е случайна. Лесен за използване, удобен за прибиране, както и възможността да бъде поставен на всеки прозорец го правят изключително търсен. Прибира се чрез навиване в метална кутия, като по този начин се удължава животът и времето на експлоатация. Поддръжката е лесна, а цветовата гама – разнообразна.Изборът му не е за подценяване, за това преди да го закупите се консултирайте със специалистите на Rhino systems. Информацията, която ще получите ще ви помогне да направите правилният избор.