Кухня Мечта – съвети и идеи за кухнята в дома ви

Улеснете намирането на подходящ дизайн за вашата кухня, информирайте вашият интериорен дизайнер за вашите приоритети и изисквания

Изключително вълнуващо е да проектирате новата си кухня или да обновите вече съществуващата кухня. Нужно е, обаче, да вземете предвид някои важни факти. Може би най важното нещо е, че красота на кухнята зависи от нейния дизайн. Няма значение колко свободно място има в кухнята и какви уреди, подходящият дизайн на кухнята може да внесе много промени във вашата кухня. Ако искате да придадете на вашата кухня елегантен вид, трябва да се насочите към един съвършен дизайн на кухня. Не е толкова просто да се намери подходящ дизайн, така че ваша работа е да информирате вашият кухненски дизайнер за вашите приоритети и изисквания. Едва ли ще забравите, но все пак да напомня, че е хубаво и вече да сте избрали елегантни уреди за вашата кухня.
Функционалност, практичност и дизайн

Запитайте се дали вашата кухня е само място, където ще приготвяте храна за семейството си, или ще служи и като място, където ще забавлявате вашите близки приятели и ще правите семейни събирания. Преди да планирате дизайна на кухнята, помислете как приготвяте храната си и какви уреди използвате или планирате да си купите за вашата кухня.

Проектиране и изясняване на идеите

След обмислите всички по-горни точки, трябва да помислите за други ключови точки, като архитектура, кухненски шкафове, цветови схеми, мивки, осветителни тела, кранове, сглобки, мебели и кухненски плотове. Кухненското обзавеждане и шкафовете могат да бъдат направени по поръчка, или може да се сдобиете с готови такива. По този начин можете да планирате дизайнът на вашата кухня, според вашите изисквания.

Още идеи за дома: http://rozali.com/t/idei-za-doma.html

Дизайн = Решение на проблем

Дизайнът, настройките и уредите са различни при различните семейства. Дизайнът може да зависи от това колко голямо е семейството, каква е големината на кухнята, стандартът на живот на семейството и времето, което обикновено прекарвате в кухнята. Другото нещо, което можете да обмислите, докато проектирате вашата кухня е,

колко пространство за движение е необходимо.

Съвременните кухни много често са изграден островна концепция. Кухненският остров обикновено се поставя в центъра на кухнята, и се ползва като място за съхранение на кухненските вещи, а също така предоставя допълнително пространство за кухненския плот в кухнята.

Има много списания свързани на тема кухненско обзавеждане, от където можете да получите идеи за дома и за обновяване на вашата кухня. Може дори да се разходите из шоурумовете за да добиете някаква представа за кухненските модели. Като финални шрихи помислете и за стилни артикули, които могат да направят вашата кухня още по-елегантна и атрактивна.