Матраци или легла

Може да ви се стори малко странно да трябва да избирате между легла и матраци, защото за повечето хора те са неразривно свързани. За нас леглото се състои от основа, върху която е положен матрак. При по-старите видове легла даже матрака и основата си бяха неразривно свързани и речеш ли да смениш матрака заминава цялото легло. А си бяха тежки, не като сегашните. Сега е къде къде по лесно да смениш матрака, да го почистиш, да преместиш леглото.

Но да се върнем на избора между матраци и легла от Brava. Идеята сигурно е хрумнала на някой беден студент, който е нямал възможност да си купи легло. Макар, че матраците, говорим за качествените, са по-скъпи от леглата. Та той вероятно си е купил само матрак, сложил го е на земята и се е отдал на сън. Оказало се, че и така може да се спи и дори си има някои преимущества. Разбира се по този начин леглото не може да служи като ракла и под него да се прибира половината покъщнина, което си е стара българска традиция. Но затова пък матрака може много добре да изпълнява основната си функция, да служи за спане.

Може да поставите матрака директно на земята, ако на пода има постелка или паркет, но може и да сложите някаква основа отдолу, която ще го пази чист и ще го отделя от пода. Матраците на земята са особено подходящи за легло на децата, защото спейки на тях, те се намират близо до земята и дори да паднат няма да се ударят. Детето само може да се качва и слиза от матрака, леглото му ще е меко, без твърди и опасни ъгли. То все още не се е научило да спи на повдигнато легло както възрастните, за които е по-трудно да преодолеят навика си и да спят на матрак сложен директно на земята.

Матракът на земята може да се ползва и за диван, е разбира се без облегалка, но за това може а ви послужи някоя стена. Събира повече хора и лесно се пренася и моделира навсякъде.

Ако решите да изпробвате как се спи по този начин ви препоръчваме да си вземете твърд матрак от магазин за матраци Brava. Прекалено меките матраци може да ви докарат болки в гърба, освен това няма да ви изолират достатъчно от пода и със сигурност ще ви е по-некомфортно. А не се знае, може и да ви хареса и напълно да се откажете да си купувате легло и да си продължите да спите само на матрак.