Нов живот за старите вещи

Защо всички домакински уреди се произвеждат в скучни цветове? А така ни се иска цвят, необичайни форми. Макар, че се случва и обратното, предмет с наситен цвят да ни омръзне дотолкова, че да искаме да го изхвърлим.

Творческите хора най-често експериментират със свещници, рамки за снимки, статуетки, дървени бижута, дръжки за шкафове, саксии за цветя. Също и – бутилки и вази с различни форми, маси и столове, гипсови декоративни колони, урни, полилеи и лампиони, стелажи и огледала.

Сега е време старите, захабени вещи да получат втори шанс. Просто купете декоративен спрей и се насладете на творчеството. Следвайте инструкциите на опаковката, използвайте шаблон, ако е необходимо.

Всеки начинаещ декоратор иска да подсили усещането на присъствието на камъка и метала. Всичко наоколо е само дървено и пластмасово! А предметите, които имат метални елементи бързо губят своя блясък, а в някои случай, обратното, той трябва да бъде по-приглушен.

Между колекциите декоративна боя може да се избира между полирано злато, мед, матово сребро, класически стар бронз, антично злато, олово, платина. Темата на античността е много популярна. Тези бои могат да направят и китайската дреболия да изглежда като антикварен предмет. Така старите олющени свещници, рамки и саксии могат да блеснат в нова светлина и да украсят интериора

Съществуват още и декоративни бои, които имитират различни видове пясък и камъни, глина, кожа, велур и благородна ръжда. Има и ефект на намачкан сатен.

Спрейовете не само променят външният вид на предмета, но и му дават нови свойства, например, като се напръска стъкло с декоративна боя Mirror (Krylon), то се превръща в огледало.

Всяка повърхност напръскана с Magnetic latex primer може да държи магнити.