Почистване и поддръжка на матраците

След предполагам дългото и трудно избиране на правилния и най-подходящ за вас матрак от онлайн магазин за матраци Brava, той вече е в вкъщи, положен на спалнята и ви очаква, за да ви отнесе в светът на сънищата. Не бива да забравяте обаче, че за да ви служи дълго и то качествено, матрака има нужда от постоянна поддръжка и почистване. Не е толкова сложно, колкото звучи, просто трябва да се отнасяте с него внимателно и да го почиствате, когато е нужно. Така ще осигурите дълъг живот на матрака си и ще спестите пари, защото няма да ви се наложи да го подменяте с нов. А за вас остава и удоволствие по-дълго време да се наслаждавате на спокоен сън.почистване на матрак

1. Независимо от вида на матрака, който сте си купили е добре от време на време той да се обръща. Под обръщане имаме предвид долната част на матрака да я обърнете и да стане горна. Така матрака ще се износва равномерно. Добре е това обръщане да се прави на около половин година.

2. Задължително си вземете протектор за матрака от Brava. Той има няколко предимства. Протекторите са направени от хавлиен плат, който обхваща изцяло матрака и по този начин спалното бельо, което използвате не се хлъзга по матрака и е удобно. Другото предимство на протектора е това, за което говори името му. Той защитава матраците от мръсотия, пере се и почиства лесно, което не може да се каже за самия матрак. Протектора предпазва и от натрупване на прах, който влиза директно в матрака, а също и от бързото изхабяване на матрака, тъй като той няма директен контакт с тялото ви. За децата например има протектори, които са гумирани отдолу и предпазват матрака от намокряне. Още една добра причина да помислите за една такава покупка.

3. Ако не използвате протектор за матрак, то в него се натрупва прах, който има нужда да се почисти. Разбира се не може да изтупате матрака директно, тъй като той е дебел. Затова почистването става с помощта на прахосмукачка. Имате нужда само от специален накрайник, който се използва за почистване на меки мебели.

4. Въпреки внимателното ползване и поддръжка на матрака, случва се да има части, които се замърсяват доста силно и тогава се налага да се почистят със специални препарати за матраци. В случай, че не искате да рискувате, правилният вариант е да се обърнете към фирма за почистване, която има опит в тази област. А ако решите сами да почистите матрака, спазвайте дословно инструкциите, за да не го увредите.