Подходяща ли е есента за смяна на старата дограма

Когато планираме ремонтни дейности от сорта на подмяната на дограма, ние винаги търсим най-удачното време за целта. Разбира се, знаем, а дори и специалистите препоръчват, това да е през лятото или ранната есен, защото климатичните условия не се характеризират с резки и чести промени.

За съжаление, не винаги успяваме да подменим дограмата през топлите месеци, затова го отлагаме за по-късно през годината.
Не бива да има притеснения обаче, защото есента също е подходяща за покупка на нова дограма. Добре е обаче да изчакаме за махането на старата и поставянето на новата няколко дни или седмица, в която не се очакват валежи. Те биха се оказали пречка при монтирането на алуминиевата или ПВЦ дограмата.

Изключително важен момент е да изберем Премиум Пласт, които са с дългогодишен опит, която разполага с експерти, работещи във всякакви климатични условия. Техният богат опит и фактът, че са били поставени във всякакви ситуации ще ни направи по-спокойни, че всичко ще мине както трябва. Времето е от значение при такива ситуации без съмнение.

Обикновено онези, които решават да сменят дограмата си през есента или зимата, имат основателна причина за това.
Понякога самите обстоятелства се стичат така, че се налага бърза реакция и подмяна до няколко дни. Евентуална повреда или преместване в ново жилище през студените месеци, могат да не ни позволят да планираме от рано подобни ремонтни дейности.

Есента, а дори и зимата, е приемлив вариант, когато нямаме алтернатива. Самият монтаж рядко отнема повече от няколко часа. Разбира се, зависи от размера на прозореца. Със сигурност обаче работата ще бъде свършена в рамките на деня.

В мрежата могат да се прочетат разнообразни мнения, че поради ниските температури, не е разумно да сменяме дограмата есента или зимата. Професионалистите от фирмите за дограма обаче опровергават тези митове. Материалите като силикони, пяна и прочие, с които се извършва монтажа, действат и при минусови температури.

Хубавата страна на това да правим подобен тип ремонт есента е, че фирмите са сравнително по-малко натоварени, в сравнение с останалите сезони от годината. Така няма да ни се налага да чакаме със седмици, за да дойде екип и да свърши работата професионално.