Ремонт на баня. Лепене на плочки

Тази ремонтна дейност, свързана с подобряването на банята, притеснява много хора. Към днешна дата обаче, това притеснение е излишно и всеки, който е решил да реновира това си помещение вкъщи, има свободата да избере подходяща фирма, която предлага такива услуги и те да гарантират професионално свършена работа.

От огромно значение е човекът, който ще извършва лепенето на плочките да бъде професионалист. Това е така, защото тази дейност изисква голяма концентрация на вниманието, прави се бавно и прецизно, с цел не само добрия и приятен вид, но и здравината на всичко свършено.

Важно е какво лепило ще използвате, не пестете пари що се отнася до него. Залагайте на популярни марки, като предпочитани са италианските такива, но не са за пренебрегване и родните. Не забравяйте и да спазвате някои основни правила. Като например да не лепите плочки за стена на пода или обратното, защото това рано или късно ще доведе до сериозни проблеми, от които ще се породи нуждата от нов ремонт.  Всеизвестно е, че за банята се използва теракота, като най-надеждна. При избора ѝ е хубаво да се съблюдава това да не се хлъзга и да бъде устойчива на външни влияние като плесен, влага, мухъл и т.н.
Какви инструменти ще ви бъдат нужни за тази дейност? Ако ще ви се наложи да режете плочки, то ще е необходимо да си набавите бормашина, ъглошлайф и нивелир. Също така е добре да имате в наличност клещи, бъркалка за смеси и други подобни пособия, които е вероятно да използвате при появата на допълнителни или неочаквани ситуации. Ако сте набавили всичко предварително ще си спестите време и ще сте предвидили всички варианти.

Като вече споменахме, не пестете време и пари, когато сте решили да освежите банята. Италианските и испанските марки на плочки са утвърдени на пазара, но и не малко хора предпочитат българското производство. Времето трябва да бъде толкова, колкото е необходимо, за да се свърши качествено работата. Ако с нея се занимават професионалисти, то със сигурност ще отнеме по-малко. Ако вие сте решили да предприемете това сами, то не се пренавивайте. Ако почувствате умора или неразположение, по-добре приключете работата за днес и продължете утре, с цел да запазите  качеството и да избегнете допускането на грешки.

Източник: КЕРАМО