Спално бельо онлайн

Спомняте ли си, когато всички легла бяха покрити с еднотипни модели спално бельо от бял памук?

Ако е така, вероятно сте изумени колко опции спално бельо онлайн са на пазара сега. Можете да добавите цвят, стил и модел в спалнята си с най-новото легло. Прочетете тук какво трябва да направите и знаете, преди да похарчите парите си, за да купите нови чаршафи.

  1. Най напред измерете леглото си. Вероятно сте запознати с видовете легла. Но е добре да имате предвид, че няма абсолютно стандартно измерване на леглата с универсалните размери. Макар, че горните измервания са доста последователни от производител до производител, винаги има разлика, било тя и в сантиметри. Така че, преди да пазарувате, е важно внимателно да измерите леглото си, като го направите отгоре надолу, от едната страна до другата, заедно с дебелината на матрака. Някои от тях са по-широки от други или по-дълги. Уверете се, че знаете точно какво ви трябва, когато пазарувате.
  2. Какъв размер е вашето легло? Научете за броя на темите в чаршафите. Отдясно отпред на етикета, производителят ще ви каже броя на протектора на чаршафите. Това се отнася до броя нишки на квадратен сантиметър в двете посоки в тъканта. Колкото по-голям е броят на нишките, толкова по-луксозно е усещането за тъкан. Но внимавайте, тъй като по-високият брой нишки обикновено означава, че отделните нишки са по-тънки и по-лесно се износват.

За добро усещане и за да получите най-мекото чувство, ви предлагаме да изберете брой нишки над 250, но не по-малко от 175.

  1. Най-луксозни тъкани спално бельо са от естествена материя. Изберете памук или смеси, фланел, коприна или сатен. Вие ще спите всеки ден на тези чаршафи, можете да се поглезите. Изберете най-доброто, което можете да си позволите. В края на краищата вие ще прекарате всеки ден по осем часа върху тях! Памукът е най-популярната тъкан, но някои хора предпочитат несвиваемите памучни смеси. За студените зими памукът Ранфорс е много уютен, а ако обичате да се глезите с фини тъкани, изберете сатен, коприна или жакард. Можете да си купите чифт калъфки в различни стилове и да видите кои ви харесват много и как се чувствате върху тях.
  2. Запасете се повече чаршафи, отколкото ви трябват. Ако сте прекарали много време да решите кои чаршафи да купите, няма да искате да трябва да го направите отново скоро. Помислете за закупуването на два или три комплекта, които са идентични, така че да можете да ги разменяте. Ако нещо се разлее на долния чаршаф, например, можете да замените само него. Не забравяйте да купите допълнителни възглавници за свеж и разведряващ облик на интериора.
  3. Проверете инструкциите за изпиране. Копринените чаршафи са и прекрасни на външен вид, но ще трябва да ги почиствате на сухо всяка седмица. Можете ли да си го позволите? Уверете се, че ще можете да се грижите за новите си чаршафи, както препоръчва производителят. Те ще продължат да ви радват по-дълго, а и ако имате някакъв проблем, ще можете да ги върнете, ако сте се грижили за тях правилно и сте ги купили онлайн.