Тенденциите интериорния дизайн през 2017 година

Какви ще са тенденциите през 2017 година

Всяка година има различни тенденции в областта на вътрешния интериор. Новата 2017 наближава, да видим мнението на специалистите на remontexpert.bg.

Цветовете

Най-доминиращият цвят, който може да се използва за интериора е сивото. Без значение дали е светло, тъмно или сиво – черно, то е подходящо за стените, завесите, декорациите и мебелите. Може да бъде комбинирано с жълто, като по този начин се постига много красиво съчетание, което вдъхва живот в помещенията. Освен тези цветове, през 2017 ще са актуални черно – бялото, тревно зеленото и индигово синьото.

Още информация за „Цветовете на 2017 в интериорния дизайн“

Мебелите

Мебелите трябва да са такива, все едно са намерени на някой бит пазар. Да бъдат естествени и жизнени, да са от различни предмети или от състарено дърво. Има и друг вариант – мебелите да бъдат в индустриален стил – пленителни, сурови и уникални. Тези мебели, които се намират по антикварните магазини, също ще са на мода. Различни скринове, масички за кафе, кресла и др, които съдържат в себе си много исторически чар.

Материалите

Тенденциите във вътрешния дизайн 2017
Осветлението придава различна атмосфера в интериора

Към рустик мебелите е най-добре да има естествени материали като памук, коноп, вълна или лен. Най-подходящите цветове са бяло, светло сиво или бежово. Актуални са и големите принтове върху завесите, покривалата и завивките.

Осветлението

От няколко години, на мода са различни предмети, които са били първоначално с друго – индустриално предназначение, и след това са превърнати от сръчни електро монтажници в осветителни тела. Те ще бъдат модерни и през 2017 година, Осветлението е изкуство, трябва да се погрижите да изглежда добре.

Техника

Без съмнение, цветът за уредите отново е хромът, той е с модернистична визия и придава много стил.

Изкуство

Никога няма да излязат от мода големите фотографии, те винаги ще са „царете” на интериорното изкуство.

Накратко: Направете стените сиви, купете нещо с жълт цвят, намерете си масичка от дърво, в стил рустик. Поставете конопен калъф с едни принтове върху дивана си, окачете големи снимки по стените и сте готови за новата година.

Есенна декорация на дома – идеи

Използвайте природни елементи + ЕКО материали

Няма значение по какъв начин е обзаведен вашият дом, след вътрешен ремонт и в какъв стил е той, винаги можете да добавите още малко уют, чрез естествени елементи, които са намерени в природата. Можете да използвате различни видове декоративни кратунки, да пълните купи с есенни плодове и шишарки, да поставите вази с венци от сухи цветя в тях.

Преаранжирайте мебелите си вкъщи

Можете да промените облика на стаята, само като пренаредите мебелите в нея, това със сигурност ще освежи обстановката.

Създайте дневна с нов облик

Най-лесно е, като просто поставите нов калъф върху дивана. По този начин ще накарате дневната да изглежда коренно различно. Можете да използвате материи като велур, защото така ще изпитате голямо удоволствие, когато седите върху дивана или се излежавате, четейки книга.
Есенните акценти не са за пренебрегване

Нека есента влезе в домът ви, не е необходимо да има големи есенни акценти, за да се създаде една такава обстановка. Използвайте свещи, чаши, рамки, вази, възглавници и декоративни одеяла, които да са с есенни цветове. Интериорните дизайнери препоръчват цветове, които са като канела, крем карамел, горско зелено, златисто или бронзово. Можете да използвате и цвят тип синя слива, както и оранжево – кафяво. Те ще допринесат за една есенна атмосфера в жилището. Използвайте и принтове на есенна тематика за декорация.

Огледала

Както знаете, дните есенно време са по-къси, за това можете да се опитате да увеличите естествената светлина с помощта на огледала. Вместо да поставите едно голямо и тежко огледало, по-добър вариант е да използвате няколко малки, които да закачите на стената.

Венци

Закачете на стената есенен венец, който да съдържа в себе си клонки и шишарки. С него можете да украсите хола, антрето или кухнята.

Аромати

Ароматът на сладкиш с тиква или на бисквитки с шоколад не може да се сравни с нищо друго, той може да донесе есенната атмосфера директно при вас. Не е нужно да готвите, за да постигнете тези аромати, доверете се на модерната алхимия. Има различни видове ароматни пръчици с мирис на ябълка, шоколад, канела и т.н.

Ако пък имате камина, можете да поставите близо до нея кошница с кратунки, както и пръчици канела в отворен буркан. Така ще постигнете същия ароматен ефект.

Чрез имитацията на даден сезон, вие ще съживите вътрешната обстановка в жилището. За да се вдъхновите и да измислите различни варианти, просто отскочете до парка или в градината.