За какво да следим при избора на професионална скара

Различните марки скари се различават по различен дизайн. Всеки производител се опитва да добави индивидуалност към своя продукт, поради което се появяват най-разнообразни модификации.

При избора на професионална скара следва да се вземе под внимание фактът, че всяко ястие изисква различен подход и съответно има „предпочитания“ към определен дизайн скара.

Когато купувате професионална скара за ресторант, е важно да разберете какъв вид продукт ще обработвате предимно и въз основа на това ще се избере най-добрият тип оборудване.

Ясно е, че някои електрически грилове може и да не успеят да добавят на ястието този уникален, опушен вкус, който една скара на дърва може да осигури.

При избора на професионална скара не забравяйте да вземете предвид възможностите и ресурсите на помещението. Освен това изборът е обвързан и с ценовия диапазон. Така например, решетките с дърва и въглища са много по-скъпи, а и инсталирането им е по-трудно. Ще се нуждаете от допълнително оборудване като абсорбатори с хидроизолация, хидравлични филтри и т.н.
Също така е важно да вземете под внимание и вида на ястията, които ще се сервират във вашия ресторант. Кухнята на заведението е от съществено значение. Тя може, например, да е обвързана със специфичен вид скара. Някои видове професионални скари са идеални за пържоли, например.

Нека да обърнем малко внимание и на функциите, присъщи на различните видове професионална скара.
Скарата има практически една функция 0 да пече. Останалите опции се избират в зависимост от концепцията на ресторанта и пространството в кухнята. Например, скарите могат да бъдат допълнени с всички видове термодатчици, които показват точната температура вътре в скарата, или на нейната повърхност, или в друга зона.

Много полезна функция е пушилнята. Ястието се насища с богатата миризма на дървесен дим, което прави месото невероятно вкусно.
Много удобен вариант е и подвижната решетка, която се регулира по височина. Това е супер удобно, защото различните продукти се приготвят по различни начини.