Закупуване на имот с кредит?

Сигурно ли е предварителното одобрение

Когато се купува недвижим имот с кредит, преди да е платено капаро е добре да бъде сигурно, че ще бъде отпуснат кредит. Това става с предварително одобрение („ипотечен сертификат“) при изпълнение на условия обикновено свързани с имота, защото доходите са вече проверени.

Текста с малък шрифт: ипотечения сертификат не носи задължения за Банката.

Допълнителното изискване в последния момент

Клиент купува жилище, след като му е предоставен ипотечен сертификат от Банка по избор. Банката изисква подписан предварителен договор при входиране на комплекта документи. Това включва плащане на 10% капаро на продавача, което се задържа ако остатъка не бъде платен. Отговора на Банката: кредита ще бъде отпуснат, ако бъде представен допълнително и един поръчител. При положение, че има ипотека и предварително одобрение?!?

Ако все пак не нуждаете от малък заем за ремонт или освежаване на дома може да се възползвате от бързи кредити

Капарото е платено. Сега?

Намирате поръчител или намирате друга Банка или … губите капарото. Какво ще предпочетете? Да загубите парите, едва ли. Друга Банка – дали времето ще е достатъчно?

Добре е да сте взели предварително одобрение от няколко Банки и от колкото повече, толкова по – сигурно и по – скъпо (около 50 лева всяка). Трябва и да подготвите служебна бележка за всяка Банка.

Имате избор – отделяте време за обикаляне на Банки и плащате 200 лева или спестявате пари и време, но поемате риска да загубите капарото.

Третия вариант

Използвайте Podkrepa.eu, като подадете искане до всички от Банките. Ако Ви одобри повече от една, това ще Ви даде сигурност, ще Ви спести време в обикаляне на банкови офиси и е напълно безплатно.